.
پیامک یکی از متداولترین روش ارسال، پیام از طریق موبایل میباشد. با توجه به تعداد بالای سیمکارتهای فعال شده که در اختیار مردم قرار گرفته است (تعداد 140میلیون سیمکارت فعال) ضریب نفوذ پیامک در جامعه مخاطبان هر سازمان بسیار بالا بوده و انتظار میرود، اثربخشی زیادی هم داشته باشد. به عبارت دیگر، برای تبلیغات از طریق پیامک، به عنوان در دسترسترین روش تبلیغات، همه مدیران کسبوکار منتظر نتایج مطلوب میباشند.
ولی آیا همه کسانی که از طریق پیامک، اقدام به تبلیغات میکنند راضی هستند؟
آیا پیامک هنوز اثربخشی خوبی دارد؟
خیلی از صاحبان کسبوکار اصلا از پیامک به عنوان یک ابزار تبلیغاتی راضی نیستند، چرا؟
چندین نکته در استفاده از اس ام اس در ارتباط با مشتریان، وجود دارد که با هم مرور میکنیم:
از ارسال پیامکهای فلهای خودداری کنید؛
بدترین کاری که یک صاحب کسبوکار برای تبلیغات پیامکی میتواند انجام دهد، ارسال پیام عمومی و فله میباشد. بیشتر صاحبان کسبوکار، از طریق یک پانل ارسال پیامک، اقدام به ارسال پیام برای یک سری شماره از همان پانل یا یک فایل اکسل، که از قبل داشتهاند میکنند. یا در بعضی مواقع با محدود کردن یک منطقه، با این دید که من دارم به شماره موبایلهای این محله پیام میدهم، اقدام به این کار مینماید. این کار یعنی هدر دادن پول.
از طرفی عامهٔ مردم، اینقدر پیامهای نامربوط دریافت کردهاند که بعضاً، بخش اسپم شماره موبایل خود را فعال کردهاند تا هیچ پیام تبلیغاتی را دریافت ننمایند.
راهکار چیست؟
راهکار این است که، هر کسبوکار میبایست، بانک اطلاعات فروش خود را داشته باشد. این بانک اطلاعتی چطور به دست میآید؟
کافی است اطلاعات هر مشتری را در زمان خرید ثبت نمایند. با همین روش ساده بعد از مدت کوتاهی، شما صاحب بانک اطلاعات خواهید شد، که شامل افرادی است که حداقل یک بار به شما اعتماد کرده و خرید کرده اند.
اولین قدم برای ایجاد یک بستر مناسب برای تبلیغات، پیامک است.
سوال بعدی اینجاست که آیا این اطلاعات را دستهبندی مینمایید؟
آیا جنسیت مشتریان را ثبت میکنید؟
بعضی از پیامها فقط باید برای خانمها ارسال شود. یا بعضی از پیامها میبایست فقط برای مشتریان طلایی ارسال گردد.
آیا مشتریان خود را بر اساس حجم خرید رتبهبندی میکنید؟
رتبهبندی مشتریان به شما این امکان را میدهد که، بعضی از مشتریان را شگفت زده کنید. مشتریان طلایی دارای شاخصCLV بالاتری هستند و تبلیغات پیامکی در این دسته از مشتریان دارای ضریب نفوذ بالاتری، میباشد.
آیا از ارسال پیامکهای هوشمند خودکار استفاده میکنید؟
به جای استفاده از پیامهای گروهی، که هزینه بالاتری هم به شما تحمیل میکند، میتوانید از پیامکهای هوشمند خودکار، استفاده نمایید. این پیامکها در هر خرید و با توجه به رتبهٔ مشتری و با استفاده از جدول امتیازدهی (که توسط مدیر کسبوکار تنظیم میشود) به مشتری یک اعتبار جدید اختصاص میدهد، و این اعتبار را در قالب یک پیامک به نام مشتری، برای او در زمان مناسب (همان لحظه خرید) پیامک میدهند. اثر بخشی این پیامک بسیار بالا بوده و میزان وفادارسازی زیادی را در مشتری ایجاد مینماید.
سعی کنید پیامهایتان با نام برای مشتری ارسال شود. چرا؟ فرض کنید شخصی به شما یک خودکار هدیه میدهد، که نام شما روی آن حک شده است. اولا در زمان دریافت، حس خوبی خواهید داشت. ضمنا این خودکار را به دیگران نخواهید داد. میزان ماندگاری اثر یک پیامک با نام به مراتب بیشتر از پیامکهای بی نام میباشد.
در ضمن؛ در این مدل پیامک ها، شما اطلاعات خاص مشتری را در قالب پیامک برایش ارسال میکنید. همین حس آواتار را در مشتری تقویت خواهد کرد.
در بعضی از کسب کار ها، تغییر سطح مشتری برای مثال، از برنز به نقرهای را هم اطلاع رسانی میکنند. عملاً مشتری مطلع میشود که از این پس در سطح نقرهای، درصد کشبک یا اعتباری که بدست میآورد بیشتر خواهد بود. همین موضوع مشتری را تشویق میکند تا در زمان خرید نسبت به بند شما وفاداری بیشتری نشان دهد.
نکتهٔ مهم دیگر، تنظیم متن پیامکها میباشد. در زمان تنظیم متن پیامک، موارد ذیل را رعایت نمائید:
1- متن کوتاه باشد.
2- متن جذاب باشد.
3- متن حاوی محدودیت زمانی باشد (لحاظ کردن محدودیت زمانی) مثال: فقط تا فردا
4- مبهم و کلی نباشد.
5- از قاعدهٔ تخصیص استفاده نماید. (فقط ویژهٔ مشتریان طلایی)
6- استفاده از تاریخهای مهم برای مشتری مثل روز تولد
7- استفاده از تاریخهای مؤثر مثل سالگرد ازدواج، تاریخ تولد فرزندان
سیاستهای کلی در فروش میتواند، استفاده از پیامک را در تبلیغات کسبوکار تحت تأثیر قرار دهد. برای مثال کسبوکارهایی که از تبلیغات دهان به دهان استفاده میکنند، از پیامک معرف به خوبی برای توسعه شبکه فروش مویرگی خود استفاده مینمایند. به محض اینکه یک مشتری، دوست یا همکارش را به ما معرفی مینماید، پیامک دعوت از طرف این مشتری برای شماره مویابل داده شده به سیستم از طرف این مشتری، ارسال میشود.
عملا مشتریان جدیدی که هنوز از خرید نکرده اند، از طرف مشتریان ما به کسبوکار دعوت میشوند. این دعوت بسیار ارزشمند و اثربخش میباشد. چرا؟ چون توسط شخصی غیر از خود ما دعوت شده است. سفارش دوستان برای استفاده از یک کالا یا خدمت، میزان اعتبار و اعتماد بیشتری را ایجاد میکند. و این درصد تبدیل مشتری سرنخ به مشتری نهایی را افزایش میدهد.
همچنین استفاده از پیامکهای هوشمند و هدفمند در باشگاه مشتریان، میتواند به طور قابل توجهی فروش را افزایش دهد. با ایجاد یک بانک اطلاعاتی دقیق از مشتریان، دستهبندی و رتبهبندی آنها بر اساس رفتار خرید، و ارسال پیامکهای شخصی سازی شده در مناسبتهای خاص، کسبوکارها میتوانند ارتباط نزدیک تری با مشتریان خود برقرار کنند. این روش نه تنها هزینههای تبلیغاتی را کاهش میدهد، بلکه با ایجاد حس ارزشمندی و وفاداری در مشتریان، آنها را به تکرار خرید و معرفی دوستان خود تشویق میکند، که نتیجه آن افزایش فروش و رشد پایدار کسبوکار خواهد بود.
درنهایت به عنوان جمع بندی، باید عرض کنیم که با ارسال پیامکهای هوشمند و هدفمند، هم هزینه پیامکها را کاهش دهید، هم اثربخشی پیامک را افزایش دهید.
این روش، یکی از روشهای افزایش فروش است اگر میخواهید به انبوهی از مقالات افزایش فروش دسترسی پیدا کنید روی اینجا کلیک کنید.
یک نظر اضافه کنید
شماره موبایل منتشر نخواهد شد . فیلدهای اجباری با * مشخص شده است .